A Bán, S. Szabó, Rausch & Partners csapata általános jogi tanácsokat ad a társasági jog, a kereskedelmi jog, a versenyjog, a munkajog, az ingatlanjog, a szellemi alkotások joga és közbeszerzési jogi ügyletek területén külföldi társaságoknak, azok magyarországi leányvállalatainak, valamint a legnagyobb helyi társaságoknak.

Irodánk általános jogi tanácsadással szolgált a legkülönfélébb iparágakban működő nemzetközi társaságok számára, mint például a távközlés, a légi közlekedés, a gyógyszeripar, az élelmiszer feldolgozás és az autóipar. Ügyfeleink világméretekben nyújtanak szolgáltatásokat és gyakran ütköznek helyi vagy határon átnyúló nehézségekbe. Ez megkívánja tőlünk az ügyfélorientált és kreatív válaszokat és megoldásokat és az ügyfelek szükségleteinek és stratégiájának tökéletes megértését. Csapatunkat a probléma-központú és a részletekre is hangsúlyt helyező gondolkodásmód jellemzi.

Legfontosabb szakterületeink a társasági és kereskedelmi jog területén a következőek:

Társaságok alapítása, a társasági dokumentumok elkészítése és képviselet a cégbíróság előtt;

Cégstruktúra alternatívák kidolgozása és vegyesvállalati megállapodások;

Vállalatirányítás jogi kérdései;

Külföldiek magyarországi befektetései;

Részvényesi kapcsolatok és részvényesi megállapodások;

Vezető tisztségviselőket és igazgatókat érintő felelősségi és biztosítási ügyek, jelentéstételi és titoktartási kötelezettségek;

Menedzsmentet és az alkalmazottakat érintő munkajogi ügyek;

Kereskedelmi szerződések, szállítási és disztribúciós szerződések;

Napi szintű jogi tanácsadás a társaság igazgatásában.