“Külföldi irodákkal való együttműködéseinek köszönhetően az iroda határon átnyúló szolgáltatások nyújtására képes és munkát vonz az iroda számára mind nemzetközi, mind hazai ügyfelek részéről.”

(Chambers 2013)

A Shearman & Sterling budapesti irodája átszervezését követően a Bán, S. Szabó & Partners Ügyvédi Iroda 1997 elején alakult.

A Shearman & Sterling a világ egyik vezető nemzetközi ügyvédi irodája, amely 1989-ben kezdett magyarországi jogügyletekkel foglalkozni, majd 1991-ben hivatalosan megnyitotta budapesti irodáját. Az elkövetkező években a budapesti iroda több jelentős magyar privatizációs tranzakcióban közreműködött, a bankok, a telekommunikáció, az olajipar és a gázszolgáltatás, valamint más iparágak területén, mint például az élelmiszer-feldolgozás, a gyógyszeripar és az agrokémia. Az Iroda részt vett számos külföldi társaság magyarországi befektetési és finanszírozási ügyleteiben és a kereskedelmi jog valamennyi területére kiterjedő jogi szolgáltatást nyújtott a Magyarországon üzleti tevékenységet folytató ügyfelei számára. 1997. január 1-én a Shearman & Sterling átadta magyarországi praxisát a Bán, S. Szabó & Partners Ügyvédi Irodának, amely alapvetően ugyanazon jogászokkal alakult, mint akik az átszervezést megelőzően a Shearman & Sterling budapesti irodájánál dolgoztak. Az együttműködés a Shearman & Sterling ügyvédi irodával 1999 végéig állt fenn.

2021. január 1-én az iroda neve Bán, S. Szabó, Rausch & Partners-re változott.

Irodánk ügyvédei

 

Szakterületeink